Известие

Collapse
No announcement yet.

2 Въпроса за хидравликата ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 2 Въпроса за хидравликата ?

Ами не съм много сигурен дали и 2та ми въпроса са свързани с хидравликата, но не разбирам много и аз лично мисля че са точно за нея.

1. Значи като навивам волана на место се чува един звук наподобяващ скърцане - каква би могла да бъде причината ? Забравих да спомена, че също така при пълен ляв/десен се чува звук подобен като на пръскалките за чистачките и има извесно колебание в оборотите (падат под нормалните)

2. На прав участък, когато пусна волана би трябвало колата да върви направо (поне до колко знам) - При моя случай колата започва лекичко да се изнася в дясно - съответно какъв е проблема и как да се оттърва от него ? (Ако има такъв разбира се)

п.п. Дано да съм обяснил точно! И се извинявам ако са някави елементарни неща, но отново ще спомена че не разбирам от автомобили. Знам, че ако има нещо нередно в темата админите ще се погрижат да ми кажат как би трябвала да бъде. Благодаря на отзовалите се предварително !
    Last edited by RahzeL; d.m.y г., 03:23.
    Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
    Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
    Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

1. Е характерен за Алфите да им свири помпата на хидравликата и това се счита за нормално за 10+ годишна кола.
    2. За реглаж на предницата си и то задължително, защото може да има сериозни последствия.
    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
    Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
    Opel Astra J GTC

Comment

Ами характерно е щото никой не сменя маслото на хидравликата за 10 години вътре става бъркоч.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
        Ами характерно е щото никой не сменя маслото на хидравликата за 10 години вътре става бъркоч.
        ..и много често като го смени на 11 година новото отмива шлаката и се почват едн течове я от помпата я от цилиндърче ...
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
          Ами не съм много сигурен дали и 2та ми въпроса са свързани с хидравликата, но не разбирам много и аз лично мисля че са точно за нея.

1. Значи като навивам волана на место се чува един звук наподобяващ скърцане - каква би могла да бъде причината ? Забравих да спомена, че също така при пълен ляв/десен се чува звук подобен като на пръскалките за чистачките и има извесно колебание в оборотите (падат под нормалните)

2. На прав участък, когато пусна волана би трябвало колата да върви направо (поне до колко знам) - При моя случай колата започва лекичко да се изнася в дясно - съответно какъв е проблема и как да се оттърва от него ? (Ако има такъв разбира се)

п.п. Дано да съм обяснил точно! И се извинявам ако са някави елементарни неща, но отново ще спомена че не разбирам от автомобили. Знам, че ако има нещо нередно в темата админите ще се погрижат да ми кажат как би трябвала да бъде. Благодаря на отзовалите се предварително !
          Нормално е в крайно положение да ти падат оборотите,все пак налягането тогава е най-голямо (около 250 бара ако не се лъжа).Хидравликите на нашите коли са си малко шумни,така че ако не е нещо много смущаващо карай и не го мисли.
          За дърпането надясно бих те посъветвал първо да си провериш налягането на гумите и след това ако има нужда да отидеш на стенд.
          Успех!
          Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
          ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
          ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
            ..и много често като го смени на 11 година новото отмива шлаката и се почват едн течове я от помпата я от цилиндърче ...
            Шлака не е много коректно да се нарече, това не са заварки. Тия теории дето не се сменя щото ще стане по-зле не са сериозни
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Значи ще проверя гумите и ако там всичко е наред одивам на реглаж ?
              И сега да сменям ли маслото на хидравликата или не ?

Comment

Смяната на маслото е разбира се нещо полезно,но в твоя случай си мисля,че имаш проблеми или в шарнирите или в лагерите на макферсоните.Аз залагам на макферсоните!Усиления вой от помпата говори за трудно въртене на колелата,а това се получава главно от шарнири и въпросните лагери.
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Аз мисля че са по-скоро шарнирите, щом скърца. Ако са макферсони, ще се чува пукане, воланът ще е тежък и ще отпуска отведнъж.

Но което и от двете да е, колега, щом не разбираш задължително иди на сервиз за проверка на ходовата част и евентуално реглаж.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                    Аз мисля че са по-скоро шарнирите, щом скърца. Ако са макферсони, ще се чува пукане, воланът ще е тежък и ще отпуска отведнъж.

Но което и от двете да е, колега, щом не разбираш задължително иди на сервиз за проверка на ходовата част и евентуално реглаж.
                    Тази проверка възможна ли е при Лисан ?
                    И да попитам изникна ми още 1 проблем. Като дигна над 100км колата почва да "куца" получава се едно треперене в купето се едно карам по павета... Каква може да е причината ? Казаха ми че така се получавало от изкривена джанта, но аз съм с стоманени а доколкото знам те по трудно се кривят а и уш се пазя от дупки и препядствия.
                    Last edited by RahzeL; d.m.y г., 15:14.

Comment

Тази проверка възможна ли е при Лисан ?
                      Ами звънни му и го питай

И да попитам изникна ми още 1 проблем. Като дигна над 100км колата почва да "куца" получава се едно треперене в купето се едно карам по павета... Каква може да е причината ? Казаха ми че така се получавало от изкривена джанта, но аз съм с стоманени а доколкото знам те по трудно се кривят а и уш се пазя от дупки и препядствия.
                      Трудно е, но не невъзможно Сигурно имаш крива джанта. Иди на гумаджия да ги врътне.
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

баланс
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm

Comment

няма просто от какво друго да е
                          на гумаджия трябва да отидеш за да види коя джанта е крива и да я изправи

Comment

Working...
                          X